Annons

Annons

Frasig fylld spättfilé

Extra lyxiga blir spättfiléerna om du fyller dem med räkor och serverar en hemgjord remouladsås till.

Dela
(0)

Frasig fylld spättfilé

2 port
4 spättfiléer
salt, peppar
2 msk mjukost med räksmak
8 skalade räkor
2 msk smör

Panering
1 ägg
½ dl ströbröd
½ tsk salt
1 krm vitpeppar

Remouladsås
3 msk majonnäs
1 dl crème fraiche
1 krm gurkmeja
2 msk bostongurka
salt, peppar

Annons

Garnering
skalade räkor
citronskivor
dill

 

Gör så här

1. Lägg ut spättfiléerna på en ren skärbräda, salta och peppra. Fördela mjukost på två av filéerna. Lägg några räkor ovanpå. Lägg samman filéerna två och två så att fyllningen kommer i mitten.

2. Panering: Häll uppvispat ägg i en djup tallrik, häll ströbröd blandat med salt och peppar i en annan tallrik. Doppa fisken först i ägg, sedan i ströbröd. Stek fisken gyllene på båda sidor i smör.

3. Remouladsås: Blanda majonnäs, crème fraiche, gurkmeja och bostongurka. Smaka av med salt och peppar.

4. Garnera spättan med några räkor, citronskivor och dill. Servera med sås, sugar snaps eller sockerärter och kokt delikatesspotatis.

 

Läs mer

Kycklingrullader med cidersås

Bjud på lyxig lasagne

Kassler med sparrissås

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…