Annons

Annons

Frasig bärbakelse

Läckert och lättfixat med frasig smördeg, bär och vaniljkesella!

Dela
(10)

Frasig bakelse med bär

4 port

4 frysta kvadratiska smördegsplattor
1 ägg
1–2 msk strösocker

Fyllning
3 dl vispgrädde
1½ dl vaniljkesella
250 g bär

Ugn 225°

Gör så här
1. Tina smördegsplattorna. Kavla ut dem lätt på ett mjölat bakbord. Dela dem på mitten så att du får 8 trekantiga bitar. Lägg dem på plåt med bakpapper. Kavla lätt med kruskavel eller pricka med gaffel. Pensla med uppvispat ägg, strö över socker.

Annons

2. Grädda mitt i ugnen ca 10 min tills de är gyllene. Låt svalna på galler.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Fyllning: Vispa grädden, vänd ner kesellan. Bred gräddblandningen på hälften av smördegsplattorna. Fördela bären ovanpå och lägg på resten av smördegsplattorna som lock.

 

Läs mer

Hemgjord citronfromage

Vit chokladmousse med bär

Festlig pavlova


Läs mer om:

Dela
(10)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…