Annons

Annons

Fräscht och gott med grekisk sallad

Dela
(0)

Grekisk sallad

Stora, maffiga oliver är goda, men varna gästerna för ev kärnor om du inte väljer en urkärnad variant.

Grekisk sallad med örtig citronbulgur

4 port

2 dl bulgur

finrivet skal & saft av ½ citron

2 msk olivolja

Annons

1 dl hackade örter, t.ex. oregano, basilika, persilja, gräslök

250 g cocktailtomater

½ gurka

300 g ost av fetatyp

1 rödlök

ca 150 g blandad grönsallad

ca 160 g svarta oliver, gärna Kalamata

Vinägrett

1 dl olivolja

½ dl vitvinsvinäger

2 tsk oregano

1 tsk flingsalt

½ tsk svartpeppar

 

Gör så här

1. Vinägrett: Vispa ihop olja, vinäger, oregano, salt och peppar.

2. Koka bulgurn enl anv på förp. Rör den lite luftig och låt svalna lite.

3. Blanda citronskal, -saft, olja och örter och rör ner i bulgurn.

4. Dela tomat, gurka och ost i bitar. Skiva löken. Blanda bulgur, sallad, tomat och gurka. Lägg upp på tallrikar och toppa med ost, lök och oliver. Ringla över vinägretten.

Av: Carolina Soudah Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…