Annons

Annons

Fräsch laxpaj

Dela
(2)

Laxpaj

Servera gärna en fräsch och krispig sallad till.

Laxpaj med lime & chili

4–6 port

Pajdeg

3 dl vetemjöl

100 g smör

2–3 msk kallt vatten

Fyllning

300 g varmrökt lax

1 purjolök

½ röd chili

½ msk smör

Äggstanning

Annons

3 ägg

3 dl grädde

rivet skal av 1 lime

saft av ½ lime

1 tsk salt

2 krm peppar

2 dl riven ost

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Arbeta ihop mjöl, smör och vatten i en matberedare. Kavla ut degen och klä en pajform. Nagga med en gaffel och ställ kallt ca 20 min.

2. Förgrädda pajskalet ca 10 min.

3. Fyllning: Lägg undan lite lax till garnering och dela resten i småbitar. Skölj och strimla purjolök och chili, stek dem i smör.

4. Äggstanning: Rör ihop ägg, grädde, limeskal och -saft. Salta och peppra.

5. Fördela osten i pajskalet och strö ut laxbitar, purjolök och chili ovanpå. Häll äggstanningen över och grädda ca 40 min. Garnera pajen och servera.

Av Eva Boström  Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(2)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…