Annons

Annons

Fräsch fruktdessert

Melonskål

Frisk och fräsch avslutning på en härlig trerättersmeny.

Melonskål med vaniljgrädde

4 port

2 små meloner, t.ex. galia el cantaloupe

200 g hallon

1 kruka mynta

2 msk vit sirap

skal & saft av ½ lime

Vaniljgrädde

Annons

2 dl vispgrädde

1 dl grekisk yoghurt, 10 %

2 tsk vaniljsocker

 

Gör så här

1. Halvera melonerna, ta bort kärnorna och gröp ur och tärna fruktköttet. Blanda hallon och melon.

2. Finhacka myntan. Blanda mynta, sirap, limeskal och -saft. Häll marinaden över frukten och fördela sedan frukten i melonskalen.

3. Vaniljgrädde: Vispa grädden, rör ner yoghurten och smaksätt med vanilj. Servera melonskålarna med vaniljgrädden.

Av Ellinor Varady Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…