Annons

Annons

Fräsch citronmaräng

Soligaste efterrätten med citron är snyggast i glas.

Dela
(33)

Fräsch citronmaräng

4 port
100 g chokladkex utan fyllning
1 ¼ dl strösocker
2 citroner, saften
2 äggulor
150 g smör

Maräng
1 ¼ dl strösocker
1 msk vatten
1 äggvita

Ugn 225°

Gör så här
1. Krossa chokladkexen och lägg i botten på fyra värmetåliga glas. Vispa socker, citronsaft och äggulor i en kastrull. Värm under vispning tills krämen börjar tjockna, men inte koka. Låt svalna. Tillsätt smöret i kuber med hjälp av en stavmixer, fördela i glasen och ställ i kylen.

Annons

2. Maräng: Koka upp socker och vatten i en kastrull. Vispa äggvitan till hårt skum, vänd ner i sockerröran, ta från plattan och fortsätt vispa med elvisp, ca 5 min tills marängen tjocknar.

3. Toppa med marängen (använd gärna spritspåse). Ställ in i ugn tills marängen får fin färg, ca 3 min.

 

Läs mer

Krispig päronkompott med björnbär

Hemgjord citronfromage

Vit chokladglass med jordgubbar och maräng

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(33)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…