Annons

Annons

Fransk potatissallad

Färskpotatis, sockerärtor, sparris och salladslök med klar fransk senapsdressing är gott som tillbehör till kött och kyckling.

Fransk potatissallad

2 kg kokt färskpotatis
300 g sockerärter
1 knippe salladslök
2 knippen grön sparris
2 msk kapris

Marinad
1 dl olivolja
2 msk fransk senap
½ tsk colemans senapspulver
3 msk vit balsamvinäger
1 tsk salt

Annons

Garnering
250 g gula cocktailtomater
bladpersilja

 

Gör så här

1. Dela potatisen i jämnstora bitar. Skölj och skär sockerärterna grovt. Skölj och strimla salladslökarna fint. Förväll sparrisen hastigt i lättsaltat vatten och skär i bitar. Lägg potatisen, grönsakerna och kaprisen i en skål.

2. Marinad: Rör ihop ingredienserna och vänd ner marinaden i salladen. Låt salladen stå kallt, gärna över natten, så att smakerna kommer fram. Vänd runt salladen före servering och lägg upp den på fat eller i en skål.

3. Dekorera med halverade gula cocktailtomater och bladpersilja.

 

Buffén räcker till 10–12 personer.

 

Läs mer

Vårens bästa buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

Snabba sillen till midsommarbuffén

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…