Annons

Annons

Fransk laxgryta

På köksfranska kallas läckra rätter i små grytor el portionsformar för pot-au-feu – mums!

Dela
(0)

Fransk laxgryta

4 port
200 g babymorötter
400–600 g potatis
4½ dl vatten
2 tärningar fiskbuljong
1 liten purjolök
200 g cocktailtomater
600–800 g laxfilé

Topping
2 dl crème fraiche
2 msk dijonsenap
1 tsk dragon

Annons

 

Gör så här

1. Skala morötter och potatis, dela i mindre bitar. Koka upp vatten och buljongtärningar. Lägg i rotfrukterna och låt koka mjuka, ca 10 min.

2. Skölj och skär purjolöken i grova bitar. Dela tomaterna om de är stora. Skär laxen i stora kuber, ca 2×2 cm stora. Lägg laxkuberna i den heta buljongen. Låt sjuda ett par minuter, vänd sedan i lök och tomater. Låt allt bli varmt.

3. Topping: Blanda samman crème fraiche, senap och dragon.

4. Servera grytan i portionsskålar med en klick topping.

 

Läs mer

Vårmeny till helgen

Festligt med svenska smaker

Bjudmeny till budgetpris 

 

Av Ellinor Varaday

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…