Annons

Annons

Vitlöksdoftande köttfärspaj med senap och lagrad ost

Vår vitlöksdoftande köttfärspaj är populär bland alla åldrar. Tillsammans med den dijonkryddade gräddfilssåsen smakar middagen extra gott.

Dela
(616)

Fransk köttfärspaj

4 port

Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Fyllning
500 g nöt- el blandfärs
1 purjolök
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
1 1/2 tsk salt
1 tsk peppar
2 tsk örtagårdskrydda
1 dl rött vin
1 röd paprika

Annons

Äggstanning
4 ägg
3 dl mjölk el grädde
100 g lagrad ost

Sås
3 dl gräddfil
1 pressad vitlöksklyfta
2 tsk dijonsenap
1 tsk paprikapulver

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Pajdeg: Blanda ingredienserna till pajdegen för hand el i matberedare. Kavla ut degen, lägg i en pajform, ca 26 cm i diameter, och ställ kallt 20 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Fyllning: Skiva purjolöken och hacka vitlöken. Fräs detta i smör i en stekpanna. Lägg i färsen och bryn den. Hacka paprikan. Tillsätt salt, kryddor, vin och paprika. Låt sjuda i 5 min.

3. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda skalet i 10 min.

4. Lägg fyllningen i pajskalet.

5. Äggstanning: Vispa samman ägg och mjölk. Riv osten, blanda ner och häll äggstanningen över fyllningen. Grädda ca 30 min i mitten av ugnen.

6. Sås: Rör ihop ingredienserna. Servera pajen med såsen och en sallad.

 

Läs mer

Örtkryddade köttfärsjärpar 

Kryddig köttfärspaj

Kalasfin köttfärsgratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(616)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…