Annons

Annons

Fransk cidergryta med skinka

En god och mättande gryta som serveras med kokt potatis och en enkel rucolasallad med äpple.

Dela
(0)

Cidergryta

Skär 250 g färsk skinka i bitar och bryn med 50 g fintärnat rökt sidfläsk i en teflonkastrull. Tillsätt 1 klyftad rödlök, 1 tärnad morot och 1 skivad vitlöksklyfta och stek 1 min till. Häll på 2 dl torr äppelcider, 1 dl vatten, 1 hönsbuljongtärning, ½ tsk rosmarin och ½ tsk dragon. Låt sjuda med lock ca 30 min. Tillsätt ½ tärnat äpple och 1 dl lätt crème fraiche. Red med 1 msk maizena ljus redning. Låt sjuda 5 min till. Strö över hackad persilja och servera med 300 g kokt potatis och rucolasallad blandad med ½ tärnat äpple.

Annons

Receptet är beräknat för 2 personer.

Här hittar du fler smala och läckra recept


Läs mer om:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…