Annons

Annons

Förgyll fikastunden med lyxiga tarteletter!

Dela
(0)

Tarteletter med bär & citronkräm

Spröda formar som kan bakas i god tid och sedan fyllas med len citronkräm och färska bär.

Tarteletter med bär & citronkräm

ca 16 st

Deg

3 dl vetemjöl

3 msk strösocker

½ tsk bakpulver

100 g smör

1 ägg

Citronkräm

Annons

1 gelatinblad

250 g kvarg

¾ dl lemon curd

2 msk florsocker

2 msk pressad lime

Garnering

bär efter säsong

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Blanda mjöl, socker och bakpulver i en matberedare. Tärna och tillsätt smöret. Kör till en smulig massa. Tillsätt ägget och kör till en fast deg.

2. Dela degen i 16 delar och tryck ut dem i mazarinformar. Låt stå kallt ca 30 min.

3. Grädda mitt i ugnen tills degen har fått fin färg, 15–18 min.

4. Citronkräm: Låt gelatinet ligga i rikligt med kallt vatten ca 10 min. Rör kvarg, curd och florsocker slätt. Krama ur gelatinet och låt det smälta i limesaften i en kastrull på låg värme. Rör ner blandningen i krämen.

5. Spritsa eller klicka krämen i formarna. Låt stå kallt minst 4 tim, gärna över natten. Garnera inför serveringen.

Av Bitte E:son Forsberg Assistent: Lovisa Norrsell  Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…