Annons

Annons

Focaccia med fetaost

Lättbakat italienskt långpannebröd med örtolja och fetaost.

Dela
(0)

Focaccia med fetaost

30 bitar
50 g jäst
5 dl vatten, 37
ca 2 msk olivolja
2 tsk salt
12–14 dl vetemjöl special

Fyllning
2 msk olivolja
1 msk finhackade örter
1 pressad vitlöksklyfta
200 g fetaost

Ugn 225°

Gör så här

Annons

1. Rör ut jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt olja och 1 tesked av saltet. Rör ner mjölet, men spara drygt 1 deciliter till utbakningen. Arbeta samman till en smidig deg. Ta upp degen på bakbordet och knåda degen lite till. Låt degen jäsa övertäckt 50–60 min.

2. Kavla ut degen på mjölat bakbord eller klappa ut den i en långpanna med väl oljat bakpapper. Tryck små fördjupningar i degen med fingrarna.

3. Fyllning: Blanda olja, örter och vitlök. Ringla oljan över degen. Smula över fetaosten. Låt jäsa ytterligare 50–60 min. Grädda brödet mitt i ugnen 25–30 min. Låt brödet svalna på galler, skär i bitar.

Buffén räcker till 10–12 personer

 

Läs mer

Vårens bästa buffé

Så mycket mat och dryck behövs till kalaset

Snabba sillen till midsommarbuffén

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…