Annons

Annons

Fluffigt, frasigt och friskt!

Dela
(0)

Pistaschmaräng och blåbär

Söt maräng, friska blåbär och fluffig grädde – mums!

Blåbär & pistaschmaräng

4 port

2 äggvitor

1 dl strösocker

1 dl florsocker

1 + 1 tsk vaniljsocker

1 tsk majsstärkelse

1 tsk citronsaft

2 msk pistaschnötter, inte salta

Annons

1½ dl vispgrädde el crème fraiche

125 g blåbär

Ugn 150°

 

Gör så här

1. Vispa äggvitorna till ett fast skum, tillsätt strösockret, lite i taget, mot slutet.

2. Blanda florsocker, 1 tsk vaniljsocker, majsstärkelse och citronsaft. Vänd ner i äggsmeten och vispa ytterligare någon min.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Bred ut marängsmeten i en ugnsform, ca 20×25 cm, med bakpapper. Finhacka och strö över pistaschnötterna. Grädda ca 20 min.

4. Låt svalna några min. Stjälp upp på ett bakpapper och ta bort papperet som marängen bakats på. Dela kakan i 8 bitar.

5. Vispa grädden. Vänd ner 1 tsk vaniljsocker. Lägg en bit maräng på varje tallrik, klicka över grädden och strö över blåbär. Toppa med maräng.

Av Janet Gustavsson  Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…