Annons

Annons

Fluffig hallonmaräng

Lycka är en nygräddad långpannekaka! Här vispar vi ihop en fluffig maräng av äggvitorna. Bred den på toppen av kakan – vackert och gott.

Dela
(19)

Hallonmaräng

ca 20 bitar
100 g mjukt smör
1½ dl strösocker
rivet skal av 1–2 limer
5 äggulor
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
2½ msk mjölk
2–2½ dl hallon

Marängsmet
5 äggvitor
2½ dl strösocker
½ tsk pressad limesaft

Annons

Ugn 175°

Gör så här

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt limeskalet och en äggula i taget under vispning. Blanda mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten tillsammans med mjölken. Bred ut i en liten långpanna, ca 25×35 cm, med bakpapper. Strö på hallonen.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Marängsmet: Vispa vitorna till ett hårt skum. Tillsätt sockret lite efter hand under fortsatt vispning. Pressa i limesaften. Vispa till en fast smet och bred den ovanpå smeten.

3. Grädda i nedre delen av ugnen tills marängen fått lite färg. Vakta noga! Ställ in en plåt ett steg ovanför kakan. Fortsätt grädda kakan, total gräddningstid är ca 40 min. Låt kakan svalna. Servera kakan hel eller skär i rutor.

 

Läs mer

5 ljuvliga kakor i långpanna

Världens 10 godaste kladdkakor

Bästa vaniljrutorna i långpanna

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(19)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…