Annons

Annons

Fluffig äppelmaräng

Saftig äppelkaka med fluffig maräng på toppen!

Dela
(14)

Fluffig äppelmaräng

ca 12 bitar
150 g smör
1 ägg
2 äggulor
1½ dl strösocker
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
3–4 bittermandlar
ca 4 skalade äpplen

Maräng
2 äggvitor
1 dl strösocker

Ugn 175°

 

Gör så här

1. Smält smöret. Vispa ägg, gulor och socker poröst.

Annons

2. Blanda mjöl, bakpulver och riven bittermandel. Rör ner det i äggsmeten ihop med smöret. Häll smeten i en smord form (ca 24 cm i diam, gärna med löstagbar kant). Stick ner äppelklyftor i smeten.

3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 30 min.

4. Maräng: Vispa vitorna till ett fast skum. Tillsätt sockret efterhand under fortsatt vispning. Vispa till en styv maräng.

5. Spritsa marängen på kakan. Slutgrädda den i nedre delen av ugnen, 15–20 min.

 

Tips!

Marängen är färdigvispad när bunken kan vändas upp och ner utan att smeten glider ur.

 

Läs mer

5 saker du kan göra med äpplen

Ljuvlig äppelkaka i långpanna

Höstens 5 bästa äppelkakor

Äppelkaka med tosca

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(14)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…