Annons

Annons

Helglyx med fläskytterfilé

Fläskytterfilé är lätt att laga och fantastiskt gott. Servera den med en god senapssås och rosmarinstekta äppelklyftor.

Dela
(40)

Fläskytterfilé och senapssås

4 port
ca 1,2 kg fläskytterfilé
5 röda äpplen
1 msk färsk rosmarin färsk torkad
3 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 msk konc kalvfond

 

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i centimetertjocka skivor. Salta och peppra runt om.

Annons

2. Bryn köttet runt om i omgångar på medelvärme i smör i stekpanna. Sänk värmen och stek köttskivorna tills de är genomstekta. Flytta över det stekta köttet till ena halvan av ett uppläggningsfat.

3. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek äppelklyftorna på medelvärme i smör i stekpanna, strö över rosmarin.

4. Fördela äppelklyftorna på uppläggningsfatets andra halva.

5. Vispa samman grädde, senap och kalvfond i en kastrull tillsammans med 21/2 msk vetemjöl. Låt blandningen koka upp och därefter sjuda i ca 2 min under omrörning. Servera såsen och klyftpotatis till köttet.

 

Läs mer

Kycklingrullader

Lövbiff i grönpepparsås

Fläskytterfilé med madeirasås

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(40)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…