Annons

Annons

Helglyx med fläskytterfilé

Fläskytterfilé är lätt att laga och fantastiskt gott. Servera den med en god senapssås och rosmarinstekta äppelklyftor.

Dela
(40)

Fläskytterfilé och senapssås

4 port
ca 1,2 kg fläskytterfilé
5 röda äpplen
1 msk färsk rosmarin färsk torkad
3 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
2 msk konc kalvfond

 

Gör så här

1. Putsa köttet och skär det i centimetertjocka skivor. Salta och peppra runt om.

Annons

2. Bryn köttet runt om i omgångar på medelvärme i smör i stekpanna. Sänk värmen och stek köttskivorna tills de är genomstekta. Flytta över det stekta köttet till ena halvan av ett uppläggningsfat.

Gilla Hemmets på Facebook

3. Kärna ur och klyfta äpplena. Stek äppelklyftorna på medelvärme i smör i stekpanna, strö över rosmarin.

4. Fördela äppelklyftorna på uppläggningsfatets andra halva.

5. Vispa samman grädde, senap och kalvfond i en kastrull tillsammans med 21/2 msk vetemjöl. Låt blandningen koka upp och därefter sjuda i ca 2 min under omrörning. Servera såsen och klyftpotatis till köttet.

 

Läs mer

Kycklingrullader

Lövbiff i grönpepparsås

Fläskytterfilé med madeirasås

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(40)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…