Annons

Annons

Fläskytterfilé och pastasallad

Pastasallad är alltid populärt. Här serverar vi den till honungsmarinerad fläskytterfilé. Med den lägre ugnstemperaturen blir köttet saftigare. 

Dela
(0)

Fläskytterfilé och pastasallad

Fläskytterfilé och pastasallad.

4 port
500 g fläskytterfilé
salt, peppar
30 g rostade pinjekärnor

Marinad
2 citroner, saften
3 msk flytande honung
3 msk hackad rosmarin’
Pastasallad
300 g pasta
skal & saft av 1 citron
1/2 dl olivolja
1 dl hackad persilja
2 stjälkar salladslök
2 avokador
150 g körsbärstomater
salt, peppar

Annons

Ugn 125–175°

 

Gör så här

1. Marinad: Blanda citronsaft, honung och rosmarin. Lägg fläskytterfilén i en plastpåse, häll över marinaden och låt marinera minst 2 timmar.

2. Bryn köttet runt om, krydda med salt och peppar. Lägg över i ugnsfast form, låt steka klart i ugnen tills innertemperaturen är 65–68°. Låt gärna ligga och vila 5 min under folie för att värmen ska fördelas jämnt i köttet.

3. Pastasallad: Koka pastan i lättsaltat vatten. Blanda med citronskal och -saft, olivolja och persilja. Strimla salladslöken och vänd ner den. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Halvera körsbärstomaterna. Blanda ner detta i salladen. Strö över lite salt och peppar.

4. Skär upp köttet och lägg på ett serveringsfat. Strö över rostade pinjekärnor och servera med pastasalladen.

 

Läs mer: 

5 x vardagslyx för 2

5 lättlagade och krämiga gratänger

Baconlindad fläskfilé – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…