Annons

Annons

Fläskytterfilé och pastasallad

Pastasallad är alltid populärt. Här serverar vi den till honungsmarinerad fläskytterfilé. Med den lägre ugnstemperaturen blir köttet saftigare. 

Fläskytterfilé och pastasallad

Fläskytterfilé och pastasallad.

4 port
500 g fläskytterfilé
salt, peppar
30 g rostade pinjekärnor

Marinad
2 citroner, saften
3 msk flytande honung
3 msk hackad rosmarin’
Pastasallad
300 g pasta
skal & saft av 1 citron
1/2 dl olivolja
1 dl hackad persilja
2 stjälkar salladslök
2 avokador
150 g körsbärstomater
salt, peppar

Annons

Ugn 125–175°

 

Gör så här

1. Marinad: Blanda citronsaft, honung och rosmarin. Lägg fläskytterfilén i en plastpåse, häll över marinaden och låt marinera minst 2 timmar.

2. Bryn köttet runt om, krydda med salt och peppar. Lägg över i ugnsfast form, låt steka klart i ugnen tills innertemperaturen är 65–68°. Låt gärna ligga och vila 5 min under folie för att värmen ska fördelas jämnt i köttet.

3. Pastasallad: Koka pastan i lättsaltat vatten. Blanda med citronskal och -saft, olivolja och persilja. Strimla salladslöken och vänd ner den. Skala, kärna ur och tärna avokadorna. Halvera körsbärstomaterna. Blanda ner detta i salladen. Strö över lite salt och peppar.

4. Skär upp köttet och lägg på ett serveringsfat. Strö över rostade pinjekärnor och servera med pastasalladen.

 

Läs mer: 

5 x vardagslyx för 2

5 lättlagade och krämiga gratänger

Baconlindad fläskfilé – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…