Annons

Annons

Fläskytterfilé med vitlökssmör

Med ett härligt vitlökssmör på fläskytterfilén gör du garanterat gästerna glada! Servera med rostade grönsaker och apelsinsky.

Dela
(3)

Fläskytterfilé med vitlökssmör.

4 port
500 g fläskytterfilé (kan ersättas med utskuren kotlettrad eller utskurna kotletter)
2 msk olivolja
2 tsk soja
1 tsk salt

Grönsaker
1 kg potatis
3 paprikor i bitar
1 squash i grova skivor
1 rödlök i klyftor
1 tsk salt
1/2 tsk grovmalen peppar
3 msk olja
färsk oregano

Annons

Apelsinsky
4 dl kallt vatten + ev sky
4 msk kalvfond
1 msk potatismjöl
pressad saft från 1/2 apelsin
2 tsk soja
Vitlökssmör
75 g smör
1 msk krossade rosépepparkorn
2 msk hackad persilja
1–2 pressade vitlöksklyftor

Gilla Hemmets på Facebook

Ugn: 200°

Gör så här

1. Vitlökssmör: Blanda alla ingredienser till vitlökssmöret och lägg det i frysen.

2. Skär köttet i skivor. Gör små snitt i fettkanten. Blanda olja och soja. Pensla skivorna.

3. Grönsaker: Skär potatisen i bitar och lägg det på en ugnsplåt i mitten av ugnen. Lägg paprika, squash och rödlök bredvid potatisen efter 20 min. Salta, peppra och droppa över olja. Fortsätt steka ca 20 min.

4. Apelsinsky: Blanda vatten, fond och potatismjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Tillsätt apelsinsaft och soja. Smaka av med salt och peppar.

5. Grilla eller stek köttskivorna ca 3 min per sida, slå ev sky i såsen. Låt gärna köttet vila en stund.

6. Blanda oregano i de ugnsstekta grönsakerna. Servera köttet med grönsakerna, skysåsen och vitlökssmöret.

 

Tips!

Lägg vitlökssmöret i folie, forma till en rulle och frys in.

 

Läs mer

Fläskytterfilé med pestopotatis

Lyxa till det med filé

Gör succé med dubbelmarinerad filé

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(3)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…