Annons

Annons

Fläskytterfilé med pestopotatis

Fräsch och fruktig melon- och fetaostsallad passar bra som tillbehör.

Dela
(37)

Fläskytterfilé med pestopotatis

6 port
1 kg fläskytterfilé
12 aprikoser
2 msk smör

Pestopotatis
900 g delikatesspotatis
2–3 msk olivolja
1 tsk flingsalt
1 krm svartpeppar
1 dl basilikapesto, grov

Melon- & fetaostsallad
2 dl valfria salladsblad
1/2 galiamelon
1/2 honungsmelon
150 g fetaost
1/2 gurka
1 ask cocktailtomater, 250 g
1/2 dl hackade örter, t ex persilja, basilika
olivolja

Annons

Ugn 175°, 200°
Gör så här

1. Putsa köttet och krydda det väl runtom med salt och peppar. Gör små snitt med en vass kniv och peta ner en hel eller halv aprikos i hålen. Bryn köttet runtom i smör i stekpanna.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Stek köttet i en ugnsform tills innertemperaturen är 75°, 45–50 min. Ta ut och låt svalna något. Skiva och lägg upp köttet på uppläggningsfat.

3. Pestopotatis: Tvätta och halvera potatisen. Blanda olja, salt och peppar och fördela i en bakpappersklädd långpanna. Lägg i potatisen och stek den mitt i ugnen ca 30 min. Blanda potatisen med pesto och lägg på samma fat som köttet. Garnera med basilika.

4. Melon- & fetaostsallad: Ansa salladen och dela i mindre bitar. Skala, kärna ur och tärna eller gör kulor med ett kuljärn av melonerna. Dela fetaosten i mindre bitar. Skala, kärna ur och skär gurkan i halvmånar. Halvera tomaterna. Blanda ingredienserna och fördela i en skål. Ringla över lite olivolja.

 

Läs mer

Gör succé med dubbelmarinerad filé

Lyxa till det med filé

Bjudmeny till budgetpris 

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(37)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…