Annons

Annons

Fläskytterfilé med mango chutney-dressing

Fläskytterfilé är prisvärt och gott! Helstek filén, skiva den tunt och häll över en härlig dressing av mango chutney, olivolja och färska örtkryddor.

Dela
(0)

Fläskytterfilé med mango chutney

8 port
11/2 kg fläskytterfilé
smör och olivolja
150 g sugar snaps el sockerärtor
10 gula cocktailtomater
65 g småbladig salladsmix

Topping
11/2 dl mango chutney
2 msk vitvinsvinäger
11/2 dl olivolja
2 rödlökar
1 dl vispgrädde
1/2 dl finhackad slätbladig persilja
2–3 msk finklippt gräslök

Annons

Garnering
kryddgrönt
Ugn 150°

 

Gör så här

1. Putsa köttet. Salta och peppra runt om. Bryn köttet runt om i smör och olja. Lägg köttet i en smord ugnsform och stek färdigt i ugnen, till ca 70° innertemperatur. Ta ut och vira in i aluminiumfolie. Låt vila ca 10 min.

2. Ansa och koka sugar snapsen 1 min i lättsaltat vatten. Häll av, skölj i kallt vatten och dela i mindre bitar. Halvera tomaterna. Fördela sallad, sugar snaps och tomater på ett uppläggningsfat. Skiva köttet tunt och lägg det på grönsaksbädden.

3. Topping: Blanda chutney och vitvinsvinäger. Vispa ner olivolja, lite i taget, gärna med elvisp, tills det tjocknar något. Finhacka löken och rör ner tillsammans med grädde, persilja och gräslök. Smaka av med salt och peppar.

4. Fördela toppingen över köttet, garnera med kryddgrönt och servera.

 

Läs mer

Fläskytterfilé med italienska smaker

Fläskytterfilé med äpple

Fläskytterfilé med pestopotatis

 

Av Bitte E:son Forsberg

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…