Annons

Annons

Bjud på festlig fläskfilégryta

Vi bjuder på en riktigt god och värmande fläskfilégryta med senap, gräslök och rökt skinka – kan det bli bättre?

Dela
(445)

flaskfilegryta-recept

En festlig gryta är alltid rätt! Speciellt när den innehåller både skinka, fläskfilé och senap. Mums! Bild: Ulf Svensson

Fläskfilégryta recept

4 port

ca 500 g fläskfilé
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl sky (från stekningen)
2 dl grädde
2 msk dijonsenap
2 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
100 g strimlad rökt
skinka
3 msk hackad gräslök

Annons

Serveringsförslag
kokt delikatesspotatis
sparris
sallad

Gör så här

1. Putsa och skär filén i skivor. Stek skivorna i smör i två omgångar. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med 1 dl vatten per omgång och häll skyn i en kastrull.

2. Tillsätt grädde, senap, mjöl och fond i kastrullen med sky. Koka upp under omrörning.

3. Lägg ner köttet och låt grytan sjuda några min. Smaka av såsen med salt och peppar.

4. Stek skinkan lätt och blanda sedan ner den i grytan. Strö över gräslök.

5. Servera med kokt potatis, sparris och sallad.

 

Laga också:

Festlig gryta på lövbiff

Festlig lövbiffsgryta


Läs mer om:

Dela
(445)




Annons


Annons

Laddar nästa sida…