Annons

Annons

Fläskfilégryta med kantareller

Herr och fru Kantarell står i centrum i denna mustiga fläskfilégryta.

Dela
(21)

Fläskfilégryta med kantareller
4 port
1 fläskfilé ca 500 g
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
1 msk senap
1 msk soja
1 tsk dragon
200 g kantareller
2 msk smör
2 krm salt
1 krm peppar

Annons

Gör så här

1. Skiva filén och stek skivorna i smör i två omgångar. Salta och peppra. Ta upp filén och lägg åt sidan.

2. Häll vatten, buljongtärning och grädde blandat med mjöl i stekpannan. Låt sjuda under omrörning 3 min. Tillsätt senap, soja, och dragon. Lägg ner köttskivorna i såsen och koka upp.

3. Stek kantarellerna i smör. Salta och peppra. Strö dem över grytan.

4. Servera grytan med ris och kokta gröna grönsaker.

 

Läs mer

Lyxig fläskfilégratäng

Örtmarinerad fläskfilé

Fläskfilé på italienska

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(21)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…