Annons

Annons

Fläskfilégratäng med tacosmak

Testa en ny spännande smaksättning på fläskfilén! Knapriga nachochips blir såklart toppen som tillbehör till den lättlagade gratängen med smak av tacos.

Fläskfilégratäng med tacosmak

4 port
500 g fläskfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk torkad oregano el 1 msk hackad färsk
2 dl riven mozzarella

Sås
1/2 gul lök
1 röd paprika
1 msk smör
2 dl crème fraiche
1 burk tacosås, 230 g
2 dl sky
1 msk konc kalvfond
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Skiva köttet. Stek i smör i en stekpanna. Strö över salt, peppar och oregano. Lägg köttet i en ugnssäker form. Häll 2 dl vatten i stekpannan och ta tillvara skyn.

2. Sås: Hacka löken och strimla paprikan. Fräs lök och paprika i smör i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, tacosås, sky och fond. Koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Sjud några min under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3. Häll såsen över köttet. Strö över riven mozzarellaost.

4. Gratinera ca 20 min i ugnen tills osten smält och allt är varmt.

5. Servera med ugnsstekt färskpotatis, sallad, tomat, gurka och nachochips.

 

Läs mer:

Gratäng med fläskfilé och cheeseballs – galet gott!

5 tips till dig som älskar fredagsmys

Sväng ihop en god tacogratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(1.38k)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…