Annons

Annons

Fläskfilégratäng med tacosmak

Testa en ny spännande smaksättning på fläskfilén! Knapriga nachochips blir såklart toppen som tillbehör till den lättlagade gratängen med smak av tacos.

Dela
(0)

Fläskfilégratäng med tacosmak

4 port
500 g fläskfilé
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 tsk torkad oregano el 1 msk hackad färsk
2 dl riven mozzarella

Sås
1/2 gul lök
1 röd paprika
1 msk smör
2 dl crème fraiche
1 burk tacosås, 230 g
2 dl sky
1 msk konc kalvfond
1 msk vetemjöl
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Skiva köttet. Stek i smör i en stekpanna. Strö över salt, peppar och oregano. Lägg köttet i en ugnssäker form. Häll 2 dl vatten i stekpannan och ta tillvara skyn.

2. Sås: Hacka löken och strimla paprikan. Fräs lök och paprika i smör i en kastrull. Tillsätt crème fraiche, tacosås, sky och fond. Koka upp. Blanda mjölet med lite kallt vatten och rör ner i såsen. Sjud några min under omrörning. Smaka av med salt och peppar.

3. Häll såsen över köttet. Strö över riven mozzarellaost.

4. Gratinera ca 20 min i ugnen tills osten smält och allt är varmt.

5. Servera med ugnsstekt färskpotatis, sallad, tomat, gurka och nachochips.

 

Läs mer:

Gratäng med fläskfilé och cheeseballs – galet gott!

5 tips till dig som älskar fredagsmys

Sväng ihop en god tacogratäng

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…