Annons

Annons

Fläskfilégratäng med svamp

En timjanskryddad parmesankräm smakar ljuvligt till fläskfilégratängen.

Dela
(60)

Fläskfilégratäng med svamp

4 port
1 fläskfilé, ca 500 g
1 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Svampsås
250 g färsk svamp
1 liten finhackad schalottenlök
2 msk smör
2½ msk vetemjöl
3 dl köttbuljong + steksky
2 dl grädde
½ msk soja
1 tsk salt
2 krm peppar
50 g strimlade soltorkade tomater el kärnfria oliver

Annons

Parmesankräm
2 dl crème fraiche
1 dl riven parmesanost
1 msk hackad färsk timjan
1 krm salt
½ krm peppar

Ugn 225°

Gilla Hemmets på Facebook

 

Gör så här

1. Skiva och bryn köttskivorna i smör till fin färg. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan med lite vatten, spara skyn till såsen.

2. Svampsås: Skiva svampen. Stek svamp och lök i smöret. Strö över vetemjölet och blanda runt. Tillsätt köttbuljong, steksky och grädde. Låt såsen småkoka ca 5 min under omrörning. Tillsätt soja. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg köttet i en gratängform. Strö över tomaterna. Häll över såsen. Sätt in fatet i ugnen ca 12 min.

4. Parmesankräm: Blanda ingredienserna.

5. Servera gratängen med parmesankräm, ugnsstekta potatisklyftor och gröna bönor.

 

Läs mer

Lyxig fläskfilégratäng

Örtmarinerad fläskfilé

Fläskfilé på italienska

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(60)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…