Annons

Annons

Fläskfilégratäng med soltorkade tomater

Lättlagad fläskfilégratäng som smakar härligt gott av både soltorkade tomater och örter. Perfekt festmat!

Annons
Fläskfilégratäng med soltorkade tomater

Fläskfilégratäng med soltorkade tomater.

4 port
1 fläskfilé, ca 500 g
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm svartpeppar

Sås
3 dl vispgrädde
2 dl sky från stekning
1/2 dl chilisås
3 msk tomatpuré
2 msk konc kalvfond
8 strimlade soltorkade tomater i olja
2 msk vetemjöl
3 msk finhackad persilja, timjan el basilika
1 krm cayennepeppar
1 röd paprika
1 orange paprika
1 dl riven lagrad ost

Ugn 225°

Gör så här

1. Bryn filén i smör i en stekpanna till fin färg ca 20 min. Salta och peppra. Skölj ur stekpannan och ta tillvara skyn.

2. Sås: Blanda grädde, sky, chilisås, tomatpuré, fond, tomater och mjöl i en kastrull och koka upp under omrörning. Låt sjuda några min och tillsätt örterna. Smaka av med cayennepeppar.

3. Skiva köttet och lägg det på ett ugnssäkert fat. Häll såsen över. Tärna paprikorna fint och strö dem och ost över. Gratinera mitt i ugnen ca 15 min.

4. Servera gratängen med kokt ris och sallad.

 

Läs mer:

5 krämiga pannkaksrullar

Lövbiff i fransk senapssås

Färsbiff och mustig rödvinssås 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson

Läs också:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…