Annons

Annons

Fläskfilé på nytt sätt!

Dela
(0)

Kombinera två kära festfavoriter – fläskfilé och paj! Ett enkelt knep som ger fyllig, fin smak är att använda färdig bearnaisesås i pajen. Gott till de flesta pajer som innehåller kött.

4–6 port

Pajdeg

3 dl vetemjöl

Annons

50 g smör

1 dl kesella

Fyllning

500 g fläskfilé

2 msk smör

1 squash

1 knippe salladslök

3 ägg

11/2 dl crème fraiche

11/2 dl färdig bearnaisesås

100 g riven ost

1/2 finhackad chili, urkärnad

Garnering

strimlor av paprika och salladslök

Ugn 225°

Gör så här

1. Arbeta samman mjöl och smör, gärna i matberedare. Tillsätt kesella och kör tills degen bildar en boll. Låt vila kallt 30 min.

2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diam. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen ca 10 min.

3. Putsa fläskfilén, salta och peppra. Stek den i smör i medelvarm stekpanna, 15–20 min. Vänd då och då så att den blir jämnt stekt. Låt vila en liten stund. Ansa och skär squash och salladslök i tunna skivor.

4. Vispa ihop ägg, crème fraiche, bearnaise, ost och chili. Häll blandningen i pajskalet. Skär filén i tunna skivor. Fördela dem och grönsakerna i fyllningen. Grädda mitt i ugnen tills fyllningen har stelnat och ytan fått fin färg, ca 30 min. Garnera.

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…