Annons

Annons

Fläskfilé på italienska

Varva smakrik salami med mild mozzarella mellan fläskfiléskivorna – festligt!

Dela
(3)

Fläskfilé med italienska smaker

4 port
600–700 g fläskfilé
2 msk smör
125 g mozzarellaost
150 g salami i skivor

Rostade rotfrukter
10 potatisar
4 morötter
250 g röd steklök
3 palsternackor
3 msk olivolja
2 msk finhackad rosmarin

Annons

Paprikasås
1 röd paprika
1 gul lök
1 msk olivolja
1 dl vatten
2 msk konc grönsaksfond
1½ dl vispgrädde
lite maizena ljus såsredning

Ev garnering
rosmarin

Ugn 225°

 

Gör så här
1. Putsa fläskfilén, salta och peppra runtom. Bryn i smör.

2. Skär filén i 1 cm tjocka skivor men skär inte helt igenom filén. Skär mozzarellan i tunna skivor. Fördela ost och salami mellan skivorna. Lägg filén i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen ca 25 min.

3. Rostade rotfrukter: Tvätta och klyfta potatisen. Skala morötter, lök och palsternackor. Dela rotfrukterna i mindre bitar. Blanda rotfrukter och potatis med olja och rosmarin på en plåt med bakpapper. Salta och peppra. Stek mitt i ugnen ca 25 min. Lägg på löken och stek ytterligare ca 12 min.

4. Paprikasås: Dela, kärna ur och skär paprikan i små bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och paprika blankt i olja i en kastrull. Tillsätt vatten och fond och låt allt koka samman 8–10 min. Mixa såsen slät med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt grädde och låt koka upp igen, red av såsen med maizena såsredning om du vill ha den lite tjockare. Garnera ev med lite färsk rosmarin.

 

Läs mer

Gratäng med fläskfilé och rotfrukter 

Filé med lime och ingefära

Helstekt fläskfilé & rödvinssås 

 

 

Av Bitte E:Son Forsberg
Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(3)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…