Annons

Annons

Fläskfilé med nektarin- och fetaostsallad

Lättrökt fläskfilé är så gott! Söta nektariner och salt fetaost är en härlig kombo som passar fint till köttet.

Dela
(97)

Fläskfilé med nektarin- och fetaostsallad

Varmrökt fläskfilé med nektarin- och fetaostsallad.

 

100 g skivad varmrökt fläskfilé

Sallad
1 nektarin
4–5 cocktailtomater
1–2 msk smulad fetaost
1 msk olivolja
1 tsk flytande honung

Tzatziki
5 cm slanggurka
1/2 krm salt
1 dl turkisk yoghurt
1/2 vitlöksklyfta
1/2 krm svartpeppar
1 tsk olivolja

Annons

Ugnsrostad potatis
5 små färskpotatisar
1 msk neutral olja
1 krm flingsalt

Ugn 200°

 

Gör så här

1. Sallad: Kärna ur och skär nektarinen i smala klyftor. Halvera tomaterna. Lägg nektarin och tomater på ett fat. Smula över fetaost och droppa olivolja och honung över.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Tzatziki: Dela gurkan längs med, gröp ur den och släng kärnorna. Riv gurkan grovt och lägg i en skål. Strö över saltet och låt stå i 30 minuter, pressa sedan ur så mycket vätska du kan. Blanda gurkan med yoghurt, pressad vitlök, peppar och olja.

3. Potatis: Tvätta potatisarna och behåll skalet på. Lägg potatisarna på ett ugnsfat och häll över olja så att den täcker potatisarna. Salta. Ugnsbaka i ca 20 min. Känn efter med en sticka att de är färdiga.

 

Receptet är beräknat för 1 portion.

 

Läs mer:

Lyxiga räkrullar 

Halstrad laxtartar med dansk hovmästarsås 

Lättlagad mat för en – 5 läckra recept 

 

Av Britt Mari Granath

Foto: Pontus Ferneman


Läs mer om:

Dela
(97)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…