Annons

Annons

Fläskfilé med lime & ingefära

Dela
(0)

Fläskfilégryta

Fräscht och gott med lime och citrongräs!

Fläskfilégryta med spännande smaker
4 port
500 g fläskfilé
2 citrongrässtjälkar
1 squash
2 paprikor
2 msk smör el olja
3 msk råsocker
2 msk flytande honung
3 msk kinesisk soja
saft av 1 lime
3 msk riven färsk ingefära
2 dl vatten
2 msk jordnötssmör
3 dl ris
koriander

Annons

Gör så här
1. Ansa fläskfilén och skär i cm-tjocka skivor. Ta bort översta hårda lagret på citrongräset och skär resten i skivor. Tärna squashen och skär paprikan i strimlor.
2. Stek filén i lite smör på båda sidor. Tillsätt råsocker och honung, låt karamellisera några min. Tillsätt soja, limesaft och ingefära. Salta och peppra. Låt puttra på svag värme 5 min under lock.
3. Rör ner grönsakerna, vatten och jordnötssmör. Låt koka under lock ytterligare 10 min.
4. Koka riset enl anv på förp. Strö färsk koriander över grytan och servera med riset.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…