Annons

Annons

Fläskfilé med kantarellsås

Fläskfilé med hasselbackspotatis och kantarellsås är klassisk festmat som alltid uppskattas!

Dela
(10)

Fläskfilé med kantarellsås

Fläskfilé med hasselbackspotatis och kantarellsås – riktig festmat.

4 port
500 g fläskfilé
salt och peppar
smör till stekning
4 schalottenlökar
400 g kantareller
2 dl vitt vin
2 dl vispgrädde
50 g hasselnötter
1 knippa persilja

Hasselbackspotatis
8 potatisar
25 g smör
salt och peppar
½ dl ströbröd

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Hasselbackspotatis: Skala och skär tunna snitt nästan igenom potatisen. Lägg i ugnsform med en liten klick smör på varje. Krydda med salt och peppar, strö över ströbröd och ställ in i ugnen ca 35 min.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Ansa filén och bryn den runt om. Salta och peppra. Stek runt om i smör ca 10 min, den ska vara nästan klar. Lägg filén i en form och täck med folie.

3. Skala och hacka schalottenlöken. Stek tillsammans med kantarellerna i smör tills svampen slutat vätska sig. Tillsätt vin och vispgrädde, låt allt bli varmt. Smaka av med salt och peppar.

4. Häll såsen över fläskfilén och ställ in i ugnen ca 10 min. Vid servering, strö över grovhackade hasselnötter och persilja. Servera med hasselbackspotatisen.

 

Läs mer:

Pannkaksrulle med kantareller

Guide: Så hittar du kantarellerna

Varm smörgåstårta med kantareller

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(10)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…