Annons

Annons

Fläskfilé med citron & rosmarin

Dela
(0)

Fläskfilé med citron & rosmarin

Gör helt klart i förväg så är det bara att skära upp och garnera när det är dags. Den låga ugnsvärmen gör köttet extra saftigt och gott.

1 kg fläskfilé
2 msk smör
Marinad 1
4 vitlöksklyftor
2 citroner
1 liter kycklingbuljong av 2 tärningar
1/2 dl salt
2 kvistar rosmarin
Marinad 2
1 citron
2 vitlöksklyftor
2 kvistar rosmarin
1 dl olivolja
flingsalt
Ugn 150°

Annons

Gör så här
1. Putsa filén och bryn den i smör i en stekpanna. Lägg den i en ugnssäker form och stick en stektermometer i tjockaste delen. Tillaga mitt i ugnen tills innertemperaturen når 65.
2. Marinad 1: Skala och grovhacka vitlöken. Skär citronerna i bitar. Blanda och koka upp alla ingredienserna. Låt svalna. Lägg i fläskfilén, ställ kallt och låt marinera till nästa dag.
3. Marinad 2: Riv skalet av citronen och pressa ur saften. Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka rosmarinbladen. Blanda alla ingredienserna.
4. Skär filén i tunna skivor och lägg upp på serveringsfat. Ringla över marinad 2 och garnera ev med lite rosmarin.

Fläskfilén räcker till 8 bufféportioner.

Vill du ha fler recept på fläskfilé?

Fläskfilé med lime & kokos 

Gott med filé och kantareller 

Överraska med lyxig paj 

Av Janet Gustavsson
Foto: Erik Karlsson

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…