Annons

Annons

Fläskfilé med bacontäcke

Lättlagad fläskfilé toppad med bacon och persilja. Servera med fräscha, ugnsstekta grönsaker och rosmarindoftande gräddsås! Gott, lätt och perfekt bjudmat!

Dela
(1.37k)

Fläskfilé med rosmarinsås

4 port
1 fläskfilé, ca 500 g
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar

Bacontäcke
70 g bacon (1/2 pkt)
1/2 hackad gul lök
2 msk hackad persilja

Sås
2 msk hackad schalottenlök
1 tsk fint stött rosmarin
2 msk smör
2 dl sky och vatten
2 msk konc kalvfond
2 dl grädde
2 msk vetemjöl
kinesisk soja

Annons

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Bryn fläskfilén i smör till fin färg i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg den på ett ugnssäkert fat. Sätt in i ugnen på nedersta falsen och stek tills innertemperaturen är 70 , ca 20 min. Skölj ur stekpannan med vatten och spara skyn till såsen.

2. Baconströssel: Strimla baconet och stek det med löken. Blanda ner persilja.

3. Sås: Fräs lök och rosmarin i smör. Tillsätt sky och fond och koka upp. Blanda grädde och vetemjöl och häll ner det under omrörning. Låt såsen sjuda 5 min, rör om under tiden. Smaka av med salt, peppar och soja.

4. Låt köttet vila 15 min innan det skivas upp. Strö baconströsslet ovanpå.

5. Servera filén med ugnsstekta potatisklyftor och morötter, såsen och gelé.

 

 

Läs mer:

Gör succé med fläskfilé!

Bjud på exotisk fläskfilégratäng!

Fläskfilégryta med kantareller

 

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(1.37k)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…