Annons

Annons

Fläskfilé i fin form!

Dela
(0)

Fläskfilé i fin formPraktiskt – rätten sköter sig själv i ugnen!

Fläskfilé i fin form
4 port
500 g fläskfilé
salt och peppar
1 msk smör
1 kg potatis
2 äggulor
2 msk rapsolja
2 äpplen
1 rödlök
100 g riven västerbottensost
Garnering
färsk timjan
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Ansa fläskfilén, krydda den med salt och peppar. Stek filén runtom i smör tills den fått fin färg. Skär upp i 2 cm breda bitar.
2. Skala och koka potatisen mjuk. Häll av vattnet och låt potatisen ånga av. Pressa den, vispa ner äggulorna och rapsoljan, vispa till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
3. Spritsa moset runt kanten på en ugnsform. Lägg fläskfiléskivorna i en ring innanför moset.
4. Skär äpplena i tunna klyftor, skala och skiva löken. Lägg äppelklyftor och lökskivor mellan fläskfiléskivorna. Strö över osten och ställ in i ugnen tills köttet är genomstekt och osten fått fin färg, ca 20 min. Garnera med timjanskvistar.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson

Fler recept på läckra gratänger hittar du här:

Örtdoftande köttfärsgratäng

Lyxig fiskgratäng

Pastagratäng med bacon

 

Mer om detta


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…