Annons

Annons

Fixa sillen till midsommar på ett kick!

Dela
(0)

Midsommarsill

Friskt, fräscht och vackert på buffébordet. Främst: örtagårdssill, till v: tomat- & basilikasill, till h: citronsill med pepparrot.

Örtagårdssill

420 g 5-minuterssill

1 dl hackad persilja

1 dl hackad dill

Annons

½ dl majonnäs

2 dl crème fraiche

2 krm salt

1 krm peppar

 

Gör så här

1. Häll av spadet från sillen. Skär sillen i bitar.

2. Mixa persilja, dill och majonnäs.

3. Blanda ner crème fraiche, salt och peppar. Vänd försiktigt ner sillen.

 

Tomat- & basilikasill

420 g 5-minuterssill

½ dl sillspad

3 tomater

1 gul lök

½ kruka basilika

½ dl tomatpuré

1 dl chilisås

1 msk olja

 

Gör så här

1. Häll av spadet från sillen, men spara ½ dl. Skär sillen i bitar.

2. Skär tomaterna i småbitar, finhacka löken och hacka basilikan grovt.

3. Blanda tomatpuré, chilisås, olja och spad. Tillsätt tomat, lök och basilika. Vänd försiktigt ner sillen.

 

Citronsill med pepparrot

420 g 5-minuterssill

10 cm salladslök

1 citron

1 bit pepparrot, ca 3 cm

 

Gör så här

1. Skär sillfiléerna i 2 cm breda skivor på snedden, spara spadet.

2. Skölj salladslöken och skär den i små bitar. Tvätta och skiva citronen, skala och skär pepparroten i bitar.

3. Varva sill, lök, citron och pepparrot i en glasburk. Häll på spadet och låt stå minst 2 tim.

Av Eva Boström Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…