Annons

Annons

Fixa en klassisk Parisare!

Dela
(0)

HV 9-2014 Allt gott av färs

Laga något gott till kvällsmat i dag! Varför inte testa vår klassiska Parisare med biff, stekt ägg, kapris och rödbetor.

Parisare

4 port

300 g nötfärs

2 krm salt

1 krm svartpeppar

1/2 dl vatten

1/2 gul lök

Annons

2 inlagda rödbetor

2 msk kapris

4 skivor formfranska

smör till stekning

Servering

4 ägg

grönsallad

cocktailtomater

gurka

ketchup

Gör så här

1. Blanda färsen med salt och peppar. Rör den smidig med vatten.

2. Finhacka löken och rödbetorna. Blanda färsen med lök, rödbetor och kapris. Stek brödet gyllenbrunt i smör på ena sidan. Ta upp och låt brödet svalna.

3. Forma färsen till hamburgare. Tryck fast färsen på brödets stekta sida jämnt över hela brödskivan. Stek brödskivorna med färsen neråt i smör i en stekpanna. Bryn på medelvärme ca 3 min eller tills färsen är genomstekt. Vänd och stek brödet på andra sidan.

4. Servering: Stek äggen i smör på en eller båda sidorna och lägg dem på biffsmörgåsarna. Servera med sallad, cocktailtomater, gurka och ketchup.

Av Eva Boström

Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…