Annons

Annons

Fisk är både gott och nyttigt…

Dela
(0)

Gratinerad torsk & citronrisotto

En perfekt risotto ska vara krämig på ytan men fortfarande ha kvar lite tuggmotstånd i mitten.

Gratinerad torsk & citronrisotto

4 port

500 g torskrygg i bit, utan skinn

100 g soltorkade tomater

½ dl ströbröd

Annons

50 g smör

6–8 basilikablad

Citronrisotto

1 liten schalottenlök

3 dl avorioris

ca 15 g smör

6–7 dl fiskbuljong

skal & saft av 1/3 ekologisk citron

Ugn 185°

 

Gör så här

1. Dela torskryggen i bitar och lägg dem i en smord ugnsform.

2. Mixa soltorkade tomater, ströbröd, smör och basilika i en matberedare. Klicka tomatkrämen på fisken, låt stå i rumstemperatur medan du tillreder risotton.

3. Risotto: Skala och finhacka löken. Låt löken och riset steka i en stor klick smör i en kastrull, 4–5 min utan att få färg. Häll i fiskbuljongen, lite i taget, och låt koka in under 10–15 min.

4. Tillsätt rivet citronskal och citronsaft. Rör om och tillsätt lite mer vätska vid behov tills riset är al dente, dvs har kvar lite tuggmotstånd. Salta och peppra, lägg på locket och låt vila 10 min före servering.

5. Tillaga fisken mitt i ugnen ca 15 min. Fisken ska ha en innertemperatur på 50°.

Av Alexandra Zazzi Foto: Annika Broman


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…