Annons

Annons

Fira nationaldagen med festlig bakelse!

Frasigt havrepajskal, två chokladkrämer, jordgubbar – och flaggan i topp förstås! Den 6 juni firar vi Sverige med en riktigt god bakelse!

Ca 12 st

Havrepajdeg

150 g smör

3/4 dl strösocker

1 1/2 dl havregryn

Annons

3 3/4 dl vetemjöl

Vit chokladfyllning

75 g vit choklad

1 dl vispgrädde

Mörk chokladtryffel

150 g mörk choklad

3/4 dl vispgrädde

1 msk mjukt smör

Garnering

jordgubbar med blad, blåbär och flaggor

Ugn 200 grader

Gör så här

1. Smält smöret. Blanda smör, socker, havregryn och mjöl. Tryck ut degen i smorda aluminiumformar. Kyl medan ugnen värms upp.

2. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 min. Låt svalna.

3. Vit chokladfyllning: Hacka den vita chokladen. Lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen tills den smälter. Kyl – gärna över natten.

4. Mörk chokladtryffel: Hacka den mörka chokladen. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen. Smält chokladen i grädden under omrörning. Rör i smöret. Låt svalna och stelna till spritsbar konsistens.

5. Vispa den vita chokladfyllningen fluffig med elvisp. Fyll formarna.

6. Garnering: Lägg på halverade jordgubbar och spritsa på tryffelkrämen. Garnera med blåbär och flagga.

Tips! Det tar tid för krämerna att stelna. Förbered i god tid!

Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…