Annons

Annons

Fira mor med en tårta!

Dela
(0)

På söndag firar vi alla mammor med en riktig drömtårta, full av goda sommarsmaker!

ca 8 bitar

Botten

4 ägg

21/2 dl strösocker

11/2 dl vetemjöl

11/4 dl potatismjöl

2 tsk bakpulver

1/2 dl kokande vatten

Fyllning & garnering

Annons

11/2 dl jordgubbssylt

300 g jordgubbar (fyllning)

6–7 dl vispgrädde

400–500 g bär (garnering)

Ugn 175°

Gör så här

1. Botten: Vispa ägg och socker poröst. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver. Rör ner det i äggsmeten tillsammans med det heta vattnet.

Gilla Hemmets på Facebook

2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, gärna med löstagbar botten.

3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

4. Fyllning & garnering: Dela kakan i tre bottnar. Bred ut hälften av sylten på den ena bottnen. Mosa ca hälften av jordgubbarna och bred ovanpå sylten.

5. Lägg på nästa botten. Bred på sylt. Skiva resten av jordgubbarna och fördela dem ovanpå. Vispa grädden. Bred ett tunt lager ovanpå jordgubbarna.

6. Lägg på den tredje bottnen. Bred grädde över hela tårtan. Spritsa grädde på kanten. Garnera med jordgubbar och bär efter säsong.

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…