Annons

Annons

Fira med festlig bärdessert!

Bärgott i glas

Ge  Internationella kvinnodagen den 8 mars en guldkant och bjud någon du tycker om på en riktigt smaskig efterrätt! Sensationellt god är den här bärfrestelsen som har allt – sötma, syra, krämighet och krispighet!

Annons


BÄRGOTT I GLAS MED KOLAGRÄDDE

4–6 port
6–8 dl bär, t ex björnbär, hallon, blåbär och röda vinbär. Gärna frysta.
Havresmul

11/2 dl havregryn
3/4 dl råströsocker
25 g smör
Kolagrädde

2 dl vispgrädde
1 dl rysk yoghurt, 17 %
1/2–1 dl färdig kolasås på tub
Ugn 200°


Gör så här
1.
 Tina bären i kylen.
2.Havresmul: Blanda havregryn, råströsocker och smör till en smulig massa. Fördela på plåt med bakpapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Rör om någon gång. Låt svalna.
3. Kolagrädde: Vispa grädden. Blanda med yoghurt och kolasås.
4. Varva bär, havresmul och kolagrädde i ett glas.


Tips!

Om det blir smulor över kan de förvaras 1–2 veckor i en glasburk. Passar även till andra desserter med glass eller vispad grädde.


Foto: Erik Karlsson

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…