Annons

Annons

Festlig bärdessert som du lagar på nolltid

Dela
(0)

Bärgott i glas

Sensationellt god är den här bärfrestelsen som har allt – sötma, syra, krämighet och krispighet!

BÄRGOTT I GLAS MED KOLAGRÄDDE

4–6 port
6–8 dl bär, t ex björnbär, hallon, blåbär och röda vinbär. Gärna frysta.

Annons

Havresmul

11/2 dl havregryn
3/4 dl råströsocker
25 g smör

Kolagrädde

2 dl vispgrädde
1 dl rysk yoghurt, 17 %
1/2–1 dl färdig kolasås på tub

Ugn 200°


Gör så här
1.
 Tina bären i kylen.
2.Havresmul: Blanda havregryn, råströsocker och smör till en smulig massa. Fördela på plåt med bakpapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Rör om någon gång. Låt svalna.
3. Kolagrädde: Vispa grädden. Blanda med yoghurt och kolasås.
4. Varva bär, havresmul och kolagrädde i ett glas.


Tips!

Om det blir smulor över kan de förvaras 1–2 veckor i en glasburk. Passar även till andra desserter med glass eller vispad grädde.


Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…