Annons

Annons

Fina hasselnötsbullar

Perfekt till julmaten – ljusa bullar med dinkelmjöl och hasselnötter.

Dela
(0)

Hasselnötsbullar

ca 25 st
25 g jäst
5 dl vatten, rumstemp
1 msk honung
2 msk olja
100 g grovhackade hasselnötter
4 dl ljust dinkelmjöl
7½–8 dl vetemjöl
1½ tsk salt

Ev pensling & garnering
olja/ägg
lite grovhackade nötter
el lite vetemjöl

Annons

Ugn 225°

Gör så här

1. Smula ner jästen i en skål och rör ut den i vattnet. Tillsätt honung, olja, nötter, dinkelmjöl och vetemjöl. Spara lite av vetemjölet till utbakningen. Arbeta samman till en smidig och blank deg. Tillsätt saltet i slutet av bearbetningen. Låt jäsa under duk i 1–1½ tim.

2. Dela degen i bitar och rulla till bullar. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Låt jäsa 30–40 min.

3. Pensla ev bullarna med lite olja eller lätt uppvispat ägg och strö på nötter. Eller strö över lite mjöl (utan att pensla först).

4. Grädda i mitten av ugnen 8–10 min.

 

Läs mer

Vackra sesamkransar

Lättbakade dinkelbullar

Vörtbröd med äpple

 

Av Boel Ottmer

Foto: Pontus Ferneman

 


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…