Annons

Annons

Bjud på läcker lax med örtsås till helgen!

Dela
(0)

Festlax

Fyllningen gör laxen extra saftig och god.

Finfina festlaxen

4 port

4 portionsbitar laxfilé, à 125 g

100 g fetaost

2 msk olja

½ röd paprika

Ugnsrostade rotfrukter

1 kg potatis

300 g morötter

2 msk olja

2 tsk flingsalt

Annons

20 g rucolasallad

250 g små tomater

Oreganosås

4 dl mjölk

2 dl grädde

1 grönsaksbuljongtärning

3 msk vetemjöl

2 krm salt

1 msk pressad citronsaft

2 msk hackad oregano

Ugn 225°

 

Gör så här

1. Rotfrukter: Skala potatis och morötter och skär dem i bitar. Blanda med olja och lägg på en plåt med bakpapper. Salta och tillaga mitt i ugnen ca 40 min. Blanda rotfrukterna med rucolasallad och delade små tomater.

2. Skär ett djupt snitt i laxfilén men inte rakt igenom. Lägg dem på ett ugnsfat. Blanda fetaost och olja och fördela det i laxfickan. Salta och peppra. Kärna ur och tärna paprikan. Strö paprika över laxen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

3. Sås: Blanda mjölk, grädde, buljongtärning, mjöl, salt och citronsaft i en kastrull. Koka upp under omrörning. Låt sjuda 3 min. Rör ner oreganon.

Av Eva Boström  Foto: Hanneke Bonthuis


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…