Annons

Annons

Fin mix i bullarna!

Dela
(0)

Den glutenfria mixen i de goda bullarna som vi bakade i nr 15 heter numera Semper Fin mix  glutenfri och ingenting annat!

Hjärtegoda valnötsbullar

12 st

Mät upp 4 dl apelsinjuice, värm till 37°. Blanda juice, skal från 1/2 apelsin och 1/2 dl rapsolja i en matberedare. Smula ner 50 g jäst och lös den i degspadet. Tillsätt 1 pkt Semper glutenfri Fin mix, 500 g. Spar 1/2 dl av mixen till utbakning. Låt matberedaren arbeta samman degen. Stjälp upp på bakbord. Hacka 50g valnötter och arbeta in i degen. Dela degen i 12 bitar, forma till bullar. Lägg bullarna med lite jäsutrymme i en smord form eller på plåt med bakpapper i ett fint mönster. Låt jäsa 30 min under bakduk. Pensla med uppvispat ägg. Strö över 2 msk hackade valnötter. Grädda i mitten av ugnen på 250° i 8–10 min.

Annons

Av Ellinor Varady

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…