Annons

Annons

Filé- & baconpuckar

Dela
(0)

Snabblagat och rasande gott! Medan fläskfilén puttrar i den läckra såsen dukar vi bordet.

 

4 port

1 fläskfilé, 500-600 g

1 tsk salt

1 krm svartpeppar

140 g bacon i skivor

2 msk smör

3 dl vispgrädde

Annons

2-3 msk balsamvinäger

2 msk konc kalvfond

Servering

potatisgratäng

lättkokta grönsaker

Gör så här

1. Putsa filén och skär den i tjocka skivor. Salta och peppra. Linda in skivorna i bacon. Fäst ev med tandpetare. Bryn i smör så att bitarna får stekyta på alla sidor. Hit kan du förbereda.

2. Tillsätt grädde, vinäger och fond i pannan. Lägg på lock och låt puttra 5-7 min. Ta bort ev tandpetare.

 

Fler festliga recept med fläskfilé och bacon hittar du i Hemmets Veckotidning nr 44!

Foto: Anders Norrsell


Läs mer om:

Dela
(0)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…