Annons

Annons

Fika med spröda chokladsnitt!

Dela
(0)

Spröda chokladsnitt

Gissa om vi på Hemmets redaktion blev glada när vår layoutare Kathy bjöd på dessa ljuvligt spröda chokladsnitt till förmiddagsfikat! Lika goda som enkla att göra, hälsar hon och delar här med sig av receptet (som ni också hittar i Hemmets stora bakbok)!

Annons

Chokladsnitt 
ca 50 st
225 g mjukt smör
3 dl strösocker
1 ägg
50 g mörk choklad
5 dl vetemjöl
rivet skal av 1 liten apelsin
2 ½ msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Pensling & garnering 
ägg, strössel
Ugn 200°

Gör så här
1. Rör samman smör och socker i matberedare eller med degkrokar. Tillsätt ägget.
2. Hacka chokladen och blanda med mjöl, apelsinskal, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Tillsätt det i smeten och rör till en smidig deg.
3. Dela degen i 6 bitar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåtar med bakpapper. Platta till dem.
4. Pensling & garnering: Pensla med lätt uppvispat ägg och strö på strössel.
5. Grädda mitt i ugnen i ca 12 min. Skär i sneda bitar medan längderna ännu är varma.

Läs mer: Bjud på kolasnitt till kaffet
Läs mer: Dubbla med småkakor
Läs mer: Fyll kakburken med härliga kolasnittar


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…