Annons

Annons

Fetaostkyckling och krämig potatissallad

Kyckling, fetaost, tomater och basilika – smaker som passar perfekt i en festrätt! Lättlagat är det dessutom.

Dela
(6)

Fetaostkyckling och krämig potatissallad

Fetaostkyckling som serveras med en krämig potatissallad.

4 port
500 g kycklingfilé
2 msk rapsolja
salt och peppar
250 g körsbärstomater
150 g fetaost
1 dl basilikablad

Tillbehör
500 g färskpotatis
150 g sugar snaps
1 liten rödlök
1 dl hackad dill
2 msk vetemjöl
2 dl matlagningsgrädde
Ugn 200°

Annons

 

Gör så här

1. Bryn kycklingfiléerna runt om i rapsolja i en stekpanna. Skär kycklingen i stora bitar, krydda med salt och peppar.

2. Lägg kycklingen i en ugnsfast form. Strö tomaterna över kycklingen. Ställ in formen i ugnen ca 20 min, kontrollera att kycklingen är genomstekt. Smula över fetaosten och strö över basilikabladen.

3. Tillbehör: Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Strimla sugar snapsen och hacka rödlöken. Blanda detta och dillen med potatisen.

4. Rör ut mjölet i grädden och koka upp. Låt såsen sjuda några minuter, smaka av med salt och peppar. Vänd ner såsen i potatisblandningen.

 

Läs mer: 

5 x vardagslyx för 2

5 lättlagade och krämiga gratänger

Baconlindad fläskfilé – en riktig klassiker

 

Av Janet Gustavsson

Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(6)


Annons


Annons

Laddar nästa sida…