Annons

Annons

Fetaostfylld kyckling med tomatris

Kycklinglårfiléer är perfekt att fylla med fetaost och steka i ugnen. Servera med ett krämigt tomatris.

Fetaostfylld kyckling

 

4 port
150 g fetaost
600–800 g kycklinglårfilé
salt, peppar
4 dl matlagningsgrädde
1 dl oliver utan kärnor
1 dl riven lagrad ost

Tomatris
4 port ris
2 tomater
100 g färskost, t ex philadelphia-
1 tsk paprikapulver
salt, peppar

Annons

Dekoration
färsk timjan
tärnade tomater

Ugn 225°

 

Gör så här:

1. Skär fetaosten i tärningar. Lägg ut lårfiléerna på en skärbräda och rulla in fetaost i dem. Lägg rullarna i en smord ugnsform. Salta och peppra. Häll över grädde och fördela oliverna i formen. Strö över ost. Stek rullarna i ugnen ca 25 min.

2. Tomatris: Koka riset enl anv på förp. Skölj och finhacka tomaterna. Vänd ner ost, tomater och paprikapulver i det varma riset. Smaka av med salt och peppar. Servera tomatriset till kycklingen.

3. Dekorera kycklingen med färsk timjan och riset med tärnade tomater.

 

Läs mer

Krämig kycklinggratäng 

Kalaspaj med tomat och skinka

Laxgratäng med pasta

 

Av Ellinor Varady

Foto: Pontus Ferneman

Läs också:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…