Annons

Annons

Festpasta med fläskfilé

Snabblagad och lyxig pastarätt, perfekt helgmat!

Dela
(1)

Festpasta med fläskfilé och kantareller

4 port
1 liten fläskfilé, ca 400 g
½ msk soja
1 pkt bacon, 125 g
200 g kantareller
2 msk smör
1 tsk salt
2 krm peppar
2 dl grädde
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
4 dl sky och vatten
½ tsk timjan
2 msk hackad persilja

Annons

Servering
300 g tagliatelle el annan pasta
blandad sallad

Gör så här

1. Strimla fläskfilén och blanda med soja. Strimla bacon och ansa svampen.

2. Stek bacon och kantareller i smör. Bryn fläskfilen i omgångar i en stekpanna. Salta och peppra. Skölj ur pannan med vatten mellan stekningarna och spara skyn, det ska vara 4 dl.

3. Lägg köttet i en gryta. Blanda grädde och mjöl, häll över. Tillsätt kalvfond, den sparade skyn och timjan. Låt sjuda 5 min under omrörning. Tillsätt bacon och kantareller.

4. Servering: Koka pastan. Servera såsen till pastan eller blanda allt i en uppläggningsskål, strö över persilja. En blandad sallad med tomater är gott till.

 

Läs mer

Lyxig fläskfilégratäng

Örtmarinerad fläskfilé

Fläskfilé på italienska

 

Av Eva Boström

Foto: Ulf Svensson


Läs mer om:

Dela
(1)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…