Annons

Annons

Festmat för två!

Karré i vinsås

Karré med vinsås

2 port

Fräs ½ liten, finhackad gul lök mjuk i ½ msk smör i en kastrull. Tillsätt 1 dl vatten, 1 dl vitt vin och 1 msk konc kycklingfond. Koka ihop till hälften. Tillsätt 1 dl matlagningsgrädde, ½ msk maizena majsstärkelse utrört i lite vatten och 4 strimlade, torkade aprikoser och låt puttra ett par min. Salta, peppra och vänd ner lite hackad persilja. Salta och peppra 2 skivor benfri fläskkarré à 125 g och stek i ½ msk smör. Servera köttet (utan fettrand) med sås samt 300 g kokt potatis och 75 g kokta sugar snaps. Strö över 4 hackade valnötter och 2 strimlade, torkade aprikoser.

Annons

Av: Carolina Soudah Foto: Hanneke Bonthuis

Läs också:

Dela
(0)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…