Annons

Annons

Festligt med kyckling & mozzarella

Dela
(1)

Kycklingpaj med mozzarella och äpplen

Äpple och kyckling är två riktigt goda smakkompisar. Här får de dessutom lyxigt sällskap av crème fraiche.

Extra festlig kycklingpaj
4–6 port
Pajdeg
2 dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
125 g smör
2 msk iskallt vatten
Fyllning
300 g kycklingfilé
1 msk smör
2–3 äpplen, i klyftor
300 g riven mozzarella eller annan smakrik ost
2 ägg
2 dl crème fraiche
2 msk fint hackad rosmarin
Ugn 225°

Annons

Gör så här
1. Arbeta samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diam. Låt stå kallt 30 min.
2. Fyllning: Skär kycklingfiléerna i strimlor. Bryn dem lätt i smör, salta och peppra. Lägg dem i pajskalet och fördela äppelklyftorna ovanpå.
3. Blanda ost, ägg, crème fraiche och rosmarin och häll blandningen över kycklingen. Grädda i nedre delen av ugnen 30–40 min.

Av Janet Gustavsson Foto: Erik Karlsson


Läs mer om:

Dela
(1)

Annons

Annons

Annons


Annons


Annons

Laddar nästa sida…