Annons

Annons

Festliga färsbiffar

Färsbiffar som smakar gott av chorizo. Servera biffarna med blomkålssmulor och den grön sparris.

Dela
(0)

Festliga färsbiffar

2 msk ströbröd
½ dl vatten
1 litet ägg
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk fransk senap
1 msk hackad persilja
125 g råkorv, typ chorizo
250 g nötfärs (10%)
1 msk smör

Till servering
250 g grön sparris
½ blomkålshuvud (200 g riven blomkål)
5 dl hönsbuljong
2 msk hackad persilja

Annons

 

Gör så här

1. Blanda ströbröd, vatten, ägg, salt, peppar, senap och persilja i en bunke. Låt stå 5 min.

2. Ta ut färsen från råkorven och blanda ner i bunken tillsammans med nötfärsen. Forma till 4 biffar och stek i smör.

3. Bryt av och släng den nedre, träiga delen på sparrisen. Koka sparrisen i saltat vatten ca 3 min.

4. Riv blomkålen på den grova sidan på rivjärnet. Koka upp buljongen i en kastrull. Koka blomkålssmulet 2–3 min. Häll av, vänd i persilja och servera till biffarna och sparrisen.

 

Receptet är beräknat för 2 personer.

Fler nyttiga recept för dig som vill äta lite nyttigare hittar du genom att klicka här >>


Läs mer om:

Dela
(0)



HVO17-vardvego_980x240-V


Annons


Annons

Laddar nästa sida…